Arckezelés közben, az arcplasztika volt a téma

Pár hete az egyik barátnőmmel, Nórival úgy döntöttünk, hogy csajos hétvégét tartunk egy wellness szállodában. A jakuzzi és a finom ételek mellett, a kozmetikai részleg nyerte el a tetszésünket. Így már első nap bejelentkeztünk másnapra egy páros arckezelésre. Igazán nagy élmény volt együtt élvezni a kozmetikumok áldásos hatását, mindezt úgy, hogy közben jókat beszélgethettünk. A csajos csevegés során szóba került az is, hogy a nők mennyi mindent megtesznek a szépségért. Néha olyan dolgokat is, ami nem olyan kellemes, mint az az arckezelés, amiben részünk volt. Persze, ahogy mondani szokták: a szépségért meg kell szenvedni. Ezen a vonalon elindulva került szóba, az arcplasztika. Nagy lelkesen meséltem Nórinak, hogy pont olvastam róla a https://plasztika.info.hu weboldalon. Ott többféle műtéti beavatkozást is végeznek, és az arcplasztika is köztük van. 

Várja a szépülni vágyó hölgyeket Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész Budapest két helyszínén és Pécsen

Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész Budapest
Téged is zavarnak a ráncok? Úgy érzed a különböző kozmetikumok már nem hozzák meg a várt hatást?

A magánrendelésen az arcplasztika több típusát is elvégzik. A honlapon részletesen el is olvashatjuk, hogy mik vannak és melyikre mi jellemző. Nórinak is ezek alapján meséltem el az újonnan szerzett információkat. Persze, nem olyan részletességgel – és nem is biztos, hogy olyan pontossággal – mint a főorvos úr, ugyanakkor érthetően. Ez az oldalra is jellemző volt, laikusok számára érthető leírással találkoztam, úgyhogy élvezet volt olvasni. 
Az arcplasztikák között megismerkedtem a Spring Thread arc/nyakplasztikával, a hyaluronsavas kezelésekkel, a Belkyra tokakezeléssel, a Permalip ajakimplantátummal, a botox kezelésekkel, a Silhoulette-Soft arc/nyak/szemöldökplasztikával, a PRP/Drakula kezeléssel, a mezoterápiával és a kémiai hámlasztással. Ezek között persze vannak, kicsit drasztikusabb, hosszabb beavatkozások, de vannak olyanok is, amelyek minimális beavatkozást igényelnek. Ilyen pl. a botox kezelés is, amely szerintem elég megosztó a hölgyek körében. Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész budapesti szakorvos leírja, hogy sokan hiszik azt, hogy a botox méreg, pedig az csak egy gyógyszer, amelynek hatóanyaga a botulinum, amelyet egy toxinból állítanak elő. Az ismertetőből emellett arról is beszél, hogy milyen esetekben lehet ezt a fajta kezelést használni, illetve mikor nem javasolt, tilos. Arról is szó esik, hogy mennyire tartós a hatása, illetve milyen tényezők befolyásolják a hatásosságot. 

Minimális fájdalom, de biztonságos és eredményes


Szintén nagy népszerűségnek örvendenek a hyaluronsavas kezelések. Ide tartozik a ráncfeltöltés, térfogatpótlás, karikás szem fiatalítás, bőr fiatalítás, kézfiatalítás, az ajaknagyítás, az ajakkontúrozás, fenéknagyobbítás, G-pont kiemelés és egyéb, ritka esetek. Ezeknek a kezeléseknek a lényege, hogy a bőr különböző rétegeibe adják be az injekciót, a kezelés céljától függően. Népszerűségük talán annak is köszönhető, hogy fájdalommentes a kezelés, és minimális a véraláfutás kockázata.


Ezek azok a kezelések, amelyekről többet meséltem Nórinak, de persze sok minden más is megtalálható a Kelemed Plasztika profiljában. Minket ezek a kevésbé drasztikus módszerek jobban vonzanak, de még nem vettük a bátorságot, hogy bármelyiket kipróbáljuk. Talán majd egyszer. Mindenesetre, ha egyszer ki szeretnénk próbálni, akkor Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész Budapest 13. kerületi rendelője biztos az egyik első gondolatunk lesz.