Belföldön nyaraltunk, mert egyebekről nem tudok lemondani

Amin tudunk, spórolunk a nehéz tél előtt, mert egyre inkább megijeszt minket, hogy micsoda rezsiemelkedést prognosztizálnak a megnövekedett gázárak miatt… Nem arról van szó, hogy kongatjuk a vészharangot, de mi gázzal fűtünk, és fázósak vagyunk, így a számla végösszege nálunk tényleg magas lehet. A belföldi nyaralás éppen megteszi! – gondoltuk és nem is tévedtünk nagyot.

Nagyszerű élményeket szerezhetünk magunknak itthon is (nem kell külföldre repülgetni), mert mind szállodák terén, mind a természeti kincsekkel jól állunk. És az is az oka, hogy a szállásfoglalásra és az utazási költségekre esett a spórolási pecsét a háztartásunkban, hogy bizonyos új dolgokra idén találtam rá ugyan, de azokról nem mondok le egy könnyen! Ilyenek a Florence szépségápolási termékei, amikre nem azért teszek inkább félre, mert egyenként drágábbak lennének, mint a konkurencia bármilyen terméke, hanem mert én a teljes körű arckúrájukat csinálom, tehát az ÖSSZES termékükre igényt tartok, egy időben. Egyedül az anti-aging hidratáló arckrémet és a csigagél szérumukat szoktam variálni (hogy éppen melyiket mikor használom), de a többi kell és kész!

Kell mind, mert nagyszerűek egytől egyig, kellenek, mert például a Florence BIO arctonik zsíros bőrre is jó, és kellenek, mert a maximális hatás eléréséért sorrendben használva akarom felvinni őket mindig a bőrömre. Ez a sorrend a következő: Florence BIO arctisztító tej az előzetes tisztításhoz, majd arctonik zsíros bőrre, C-vitamin arcszérum, végül vagy az említett csigagél, vagy az anti-aging hidratáló arckrém kell következzen.

Megrendeltem korábban a DVD-jüket is (Arctorna videokurzus), mely fiatalító arcgyakorlatokat mutat be. Ha ezt a rutint követjük, látványosan megfiatalodhatunk az arcunkon, ez biztos.

Az arctonik zsíros bőrre is, és egyébként minden termékük mindenféle bőrtípusra is ajánlott, aminek örülök, mert a zsírosodás miatt sokáig kerestem a tökéletes választásnak mondható szérumot. Damaszkuszi rózsavizet és csipkebogyó kivonatot is tartalmaz, és én szeretem ezeket a természetes, bio összetevőket. Ráadásul a vegán dolgokat is szeretem, állati összetevő pedig csak a csiganyál arckrémben van, abba is állatbarát módon nyerik a szükséges összetevőt, a csiganyálat. A többi tényleg vegán.

Róma mellett külön egy éti csiga-farm szolgál előbbire, ahol figyelnek az állatokra, és fájdalommentesen használják, kizárólag éltükben őket, bizonyos dolgok “begyűjtésére” tőlük. Egészen pontosan a hasukról. De egyébként az összes ilyen termékét a Florencenek Olaszországban fejlesztik és gyártják.

Nem is tudom, maradt-e bármi az életemben, amihez ennyire ragaszkodom. Ahogy írtam, tényleg nem az áruk borsos, külön is megrendelhetjük és alkalmazhatjuk a termékeiket. Ha csak egyetlen dologra kell valamelyik, természetesen a hatásosságuk egyenként is maximális az adott területen, de teljes arckúrához az a legjobb, ha mindegyikből van kéznél, és a fent már említett sorrendben alkalmazzuk őket.

Nem érzem, hogy a belföldi nyaralás fájó spórolás lett volna, főleg mert nagyon szerettük a hotelünket, és tényleg kellően kikapcsolt minket a túrázás, és a hotel nyújtotta sok-sok kényelmi lehetőség és funkció. Máskor is megfelel majd, ha nem külföldet választjuk. Viszont a szépségápolásban soha nincs kompromisszum! Ha egyszer ez vált be, akkor ezt csinálom ezután is. A Florence dolgai mára kitörölhetetlenek az életemből, és bármennyit fordítanék erre, a jövőben is.