Egy kis kiruccanáson fedeztük fel a Napenergia Plusz Programot

A férjemmel mindig is imádtunk elutazni és kiszakadni egy kicsit a szürke hétköznapokból. Sajnos a munka meg az egyéb teendők mellett elég nehéz ezt megtenni, de kitaláltunk egy szabályt, ami elég jól működik. Minden hónapban szervezünk két randit, az egyik egy olyan, amikor itthon vagyunk a másik pedig olyan, amikor elmegyünk valahová. Az itthoni program lehet akár egy közös főzőcskézés vagy társasozás, a lényeg, hogy olyan legyen, ami egy kicsit is különleges. A másik pedig lehet kirándulás, mozi vagy akár szabaduló szoba. Ezeken kívül pedig három havonta elutazunk egy hétvégére valahová kikapcsolódni. Így tudunk minőségi időt együtt tölteni és elszakadunk a valóságból.

A legutóbbi ilyen hétvégén sokat beszélgettünk arról, hogy hogyan is kellene az építkezést megoldanunk az új kis otthonunkkal. Nemrég sikerült vennünk egy házikót egy szép természetközeli helyen. Mindenképpen szerettünk volna napelemeket is vásárolni, ez már régi álma volt mindkettőnknek. Ekkor bukkantunk rá a Napenergia Plusz Programra is, ami remek lehetőség, ha valaki önellátóvá szeretne válni. Szeretnék mesélni egy kicsit erről az egészről, hiszen mi nagyon hasznosnak találtuk.

napenergia plusz program jelentkezés

A program várhatóan 15.160 háztartás számára fogja lehetővé tenni, hogy beruházzon napelemekre. Ez a támogatási rendszer nagyjából a költségek 66%-át fedezheti, ami valljuk be elég jól hangzik. A támogatás maximális összege 5 millió forint és szükség van hozzá némi önerőre, de ha valaki ilyen projektben gondolkozik, akkor ezzel biztosan számol. És ami a legjobb, hogy ez egy vissza nem térítendő támogatás. Ha pedig olyanról lenne szó, hogy túltermeltünk, akkor sem kell aggódni, mert a rendszer akkumulátorra tölti a “felesleget”, így ezt éjszaka fel tudjuk használni és nem kell külön a szolgáltatótól megvásárolni. A napelemek telepítése bárhol lehetséges, ahol fizikai tér van rá, így még a sorházak, ikerházak és legfeljebb a 6 lakásos társasházak is megpályázhatják ezt a támogatást.

A napenergia plusz program jelentkezés pedig egyáltalán nem bonyolult. A weboldalon könnyen, pár perc alatt meg lehet tenni és csak néhány információt kell kitölteni hozzá. Ha viszont még nem vagy biztos a döntésedben és szeretnél tájékozódni, a honlapon minden hasznos és fontos információt megtalálsz a támogatással kapcsolatban. Amennyiben nem találtál minden kérdésedre választ, van lehetőséged visszahívást is kérni, így beszélhetsz egy szakértővel, aki mindenről tájékoztat gondolom. Egyébként mi emellett döntöttünk első körben, mert szerettünk volna minél többet megtudni a programról és a témával kapcsolatban.

Ajánlatot is tudsz kérni, ha szeretnéd felmérni, hogy esetleg van e valami gátja a napelemek telepítésnek, ahol laksz. Így a gyors informálódással még időben tudsz változtatni az esetleges “hibákon” is ami miatt ne lenne alkalmas a lakótered. Ha pedig a napenergia plusz program jelentkezés mellett döntesz, akkor érdemes minél előbb megtenni, mert nagyon hamar betelhet a kvóta. Tudom, hogy ezek nagy döntések, viszont van amin nem érdemes sokáig rágódni, nehogy lemaradjunk egy jó lehetőségről és befektetésről.

Mindenesetre én és a férjem nagyon boldogok vagyunk, hogy a legutóbbi kiruccanásunk ilyen hasznosnak bizonyult, mert mindenképpen belevágunk az önellátó életmódba.