Egy szállodai menedzser életének kihívásai avagy edénybeszerzés

A kisfiam azt szokta mondani, hogy egy férfi élete csupa kín és szenvedés. Ugyanezt a tézist tudom elmondani egy szállodai menedzser életére is. Ebből már kitalálhatod, hogy amennyiben egy szállodai menedzser férfi, akkor az élete halmozottan csupa kín és szenvedés. Természetesen nem sajnáltatni akarom magam. Főleg nem akkor, amikor kiszállok a menő öltönyömben a menő autómból. De mindennek ára van. A szó átvitt és szoros értelmében is.

Minap a szakácsok szabályszerűen sztrájkba kezdtek. Márpedig ők nem hajlandóak többet főzni a 10 éves edényekkel a szálloda konyhájában. Azok kopottak, karcosak és rendszeresen leég bennük az étel. Be kellett látnom: igazuk van.

Felvettem a kapcsolatot a szomszédos, 4 csillagos elegáns wellness szálloda vezetőjével és kifaggattam őt, hogy ők honnan szerzik be a rozsdamentes edényeket. A válasz volt, hogy hosszú évek óta megbízható beszállítójuk a Hunnia Kristály Kft. Nagyon jó minőségű termékeket forgalmaznak kifejezetten a szálloda-étterem szektor részére, tehát a nagyfelhasználók számára. A webáruházukban lényegében minden megtalálható, amire egy, a miénkhez hasonló profilú és méretű szállodának szüksége van.

A Hunnia Kristály különösen erős a rozsdamentes edények esetében. Alacsony fazekak, alacsony lábasok, magaslábasok és gyorsforralók egyaránt megtalálhatóak a kínálatukban számos méretben. Sőt, van egy saját fejlesztésű, önbeállós kerekekkel rendelkező edényszállító kocsijuk is. A rozsdamentes acél edényeket egy kiváló német gyártótól (Contacto GmbH) szerzik be, amely Észak-Németországban, a híres Solingen közvetlen közelében, az európai acélgyártás központjában található.

Természetesen rákérdeztem a garanciákra is. A szomszédos hotel igazgatója elmondta, hogy még egyszer sem volt minőségi kifogásuk. De egyébként sem aggódik, mert a Hunnia Kristály a rozsdamentes edények esetében 10 éves csere garanciát vállal minden nagykonyhai termékre.

Visszaérkezve az irodámba természetesen azonnal fejest ugrottam a hunniakristaly.hu weboldalba. Egy könnyen áttekinthető, egyszerűen kezelhető webáruházban találtam magam. Ahol imponáló árukínálat van: közel 9 ezer termékből lehet választani.

Természetesen szerettem volna személyesen is meggyőződni a termékekről ill. szeretek személyesen találkozni a területi képviselővel is. A Hunnia Kristály 2 telephellyel is rendelkezik: Budapesten és Debrecenben. Telefonon egyeztettem időpontot a budapesti iroda vezetőjével. A személyes megbeszélés során egy nagyon alapos és részletes cégbemutatóban volt részem ill. természetesen megismerhettem a szállodai portfóliójuk fontosabb elemeit is, így a nagykonyhai szortimentet.

Engem kifejezetten a 2200-as edénycsalád érdekelt. Megtudtam, hogy ezek esetében a palást szálhúzott, mérettől függően matt vagy tükörfényes. Az edények az aljukon lévő zárt szendvicstalpnak köszönhetően rendeltetésszerűen használhatóak mindenféle főzési mód esetében. Kezembe foghattam néhány fazekat és lábast, valóban kiváló minőséget képviseltek.

Már csak egyetlen kérdésem volt, az egyik legfontosabb: mennyibe kerülnek az edények. Egy írásbeli árajánlatot kaptam a szállodánk által megrendelni kívánt tételekre és ebben kifejezetten kedvező árak szerepeltek. Sőt, még mennyiségi kedvezményt is kaptunk. Természetesen aláírtam a megrendelőt.

Hunnia Kristály nagyon komoly raktárkészlettel rendelkezik, így 3 munkanappal később megérkeztek hozzánk a megrendelt termékek. Evés közben jön meg az étvágy: az edények mellé rendeltem még gyönyörű porcelán árukat is a teraszon lévő reggelizőasztalokhoz és a bárba néhány hangulatos pohárkészletet.

Másnap kíváncsian mentem be a szakácsokhoz a konyhára. Rendkívül elégedettek voltak az új edényekkel. Elmondták, hogy nagyra értékelik azt, hogy a jelzésük hallatán nem hárítottam, hanem a megoldást kerestem. Én pedig elmondtam nekik, hogy tisztában vagyok azzal, hogy ilyen jó szakácsokat, mint ők, a Balaton északi oldalán lasszóval sem találok. Egy mesterszakács pedig megérdemli azt, hogy kiváló eszközökkel alkosson. Ebben volt segítségünkre a Hunnia Kristály.