Jól megérdemelt apartmanhétvégénket majdnem tönkretette egy dugulás

Pár hete a húgommal, Rebekával elindultunk szokásos, közös hétvégi nyaralásunkra. Rendszerint egy kisebb, nyugodtabb települést választunk célpontul, hiszen a fővárosi élet pont elég izgalmat és zajt tartogat számunkra év közben. Ilyenkor tehát már valóban csak csendre vágyunk és a természet közelségére.

Mivel most egyikünknek sem volt kedve hosszabb utazáshoz, ezért elhatároztuk, hogy ezúttal inkább a megyén belül maradunk, már csak azért is, mert Rebeka kollégája ajánlott egy nagyon kedves kis apartmanházat is.

Az első napon minden rendben is volt, azonban másnap délelőtt eldugultak a lefolyók az egész házban. Valamennyire sajnos még jött is vissza a víz, a megszokott csatornázási és vízvezetékrendszer karbantartója és javítója az apartmannak pedig éppen Horvátországban nyaralt. Végül az egyik vendég, Márkó ajánlott a házigazdánknak megbízható szakembereket.

Márkó a Vizszereles.net oldalon elérhető, rendkívül megbízható szolgáltatót elmondása szerint már nagyon régóta ismerte, évek óta velük javíttat mindent a házában, ami vízzel, gázzal és fűtésrendszerrel kapcsolatos. A cég AA minősítéssel rendelkezik, szakembereik egytől egyig hivatalosan képesített szakemberek, munkáikra minden esetben több éves garanciát vállalnak, és a biztosítók is elfogadják az általuk kiállított számlákat.

Gábor bácsit, a házigazdát ez azonnal meg is győzte, nagyon örült a dolognak, de kérdezte Márkótól, hogy vajon hajlandóak lesznek-e kiszállni így is, hogy azért mégiscsak Budapesten kívülre kell jönni. Márkó megnyugtatta őt, hogy természetesen nem lesz gond, ugyanis Pest megyén a csapat bárhová vállalja a kiszállást, a honlapjukon, legalulra görgetve még egy települ lista is található, ami jó hosszú.

Így tehát hívhatóak a lista szerint például Nagymarosra, Perbálra, Nyáregyházára, Őrbottyánra, Piliscsabára, Pilisjászfalura, Nyársapát, Szentendrére, Taksonyra, Szentlőrinckáta, Tóalmásra, Szentmártonkátára, Tinnyére, Sóskútra és még sok más egyéb kis településre. Gábor bácsi tehát fel is hívta őket, és legnagyobb örümére jelezték neki, hogy még aznap ki tudnak jönni, valószínüleg két, két és fél órán belül már meg is tudnak érkezni a helyszínre. A telefonos felmérés egyébként igen alapos volt, sokáig kérdezgettek, ami már eleve pozitívnak tűnt, hisz így biztosak lehettünk benne, hogy a lehető legfelkészültebben fognak érkezni mind a technikai felszereltség mind a szakemberek összeválogatása terén.

Vártuk tehát az érkezésüket, addig pedig kiültünk a teraszra Rebekával egy-egy limonádé mellett, s én alaposabban is átnéztem a Vizszereles.net oldalt. Maga az oldal egyszerű, letisztult és felhasználóbarát, könnyedén áttekinthető a menü elosztása is. Praktikusan kiválaszthatjuk itt, hogy a vízszerelés, a csatornázás, a csőtörés javítása vagy a duguláselhárítás érdekel-e minket, s rákattintva a kiválasztott menüpontra részletes információkat kapunk arról, hogy pontosan milyen munkálatok tartoznak ide, mire érdemes figyelni ezeken a területeken, s milyen típusú problémák alakulhatnak ki általánosságban.

Vizszereles.net

Nekem ez maximálisan szimpatikus volt, hiszen ritkán találkozunk azzal, hogy egy szolgáltató igyekezne hozzáférhető módon megosztani a tudása egy részét a leendő megrendelőjével is. Úgy gondolom, ez egy progresszív szemléletről tanúskodik, és azt jelzi, hogy ügyfeleikkel való kapcsolataik valóban a profizmusra épül.

Rengeteg hasznost tanácsot, tippet is találhat az oldalukon az érdeklődő, a duguláselhárítás menüpontban például van egy hasznos lista, hogy mit érdemes csinálnunk, ha a problémát minél hatékonyabban szeretnénk megpróbálni megelőzni. Emellett itt felhívják a figyelmünket arra is, hogy a házilag történő, kemikáliákkal végzett duguláselhárítás bizony kockázatokkal is jár, ugyanis korrodálhatja a csövet az anyag. Ráadásul az is előfordulhat, hogy a dugulás okozója csak még keményebbé áll össze, s valóban nem marad akkor más lehetőség, mint a bontás.

A csőgörény szintén bevett módszeréről is szó esik, itt arra intenek bennünket, hogy vegyük számításba, hogy akár a csőgörény is beszorulhat a csőbe, tehát ez sem egy veszélytelen vállalkozás.

Mindent összevetve tehát az oldal alapján nagyon szimpatikusnak tűnt ez a csapat, s mikor megérkeztek, ez a szimpátia csak fokozódott. Abszolút profi, gyors, jó modorú szakemberek érkeztek a szállóra, és pár órán belül hatékonyan hárították el a bajt. Én biztos őket fogom hívni ezután, de Rebeka is.