Kalandos utazás

Említettem már, hogy szerencsére a családom és a barátaim is eléggé szeretnek utazni, így általában nem nehéz útitársakat találnom, ha már nagyon viszket a talpam és újra útnak indulnék a világ felfedezésére. Nem történt ez másként a két ünnep közötti időszakban sem. Úgy éreztem, hogy most már rám fér a kaland és a változatosság, így karácsony után kibéreltünk egy kis apartmant a barátokkal az egyik gyógyfürdő közelében.

Kellemes vendégház volt, kellő számú ággyal, tiszta fürdőszobával és egy jól felszerelt konyhával. Az első estét mindjárt egy nagy bulival indítottuk, ami sajnos nem ért túl jó véget. Nem emlékszem mindenre, de talán pattogatott kukoricát akartunk készíteni a mikrohullámú sütőben. Annyi biztos, hogy reggel amikor felkeltünk már csak annyit vettünk észre, hogy a szerkezet elromlott. A fiúk próbálták megjavítani, de sajnos nem lehetett. Nem volt mit tenni, vennünk kellett gyorsan egy újat a tulajnak.

Mivel kevés időnk volt, beütöttem a keresőbe, hogy mikrohullámú sütő vásárlás. Elkezdtem böngészni a találatok között, végül itt lyukadtam ki. Őszintén szólva ebben az esetben az volt számunkra a legfontosabb, hogy a lehető legolcsóbban ússzuk meg az okozott kárt.

Beállítottam a weboldalon a rendezési sorrendet ár szerint növekvő sorrendre. Ez alapján rögtön ki is dobta, hogy a legolcsóbb elérhető mikrohullámú sütő 19 110 Ft. Ez egy szabadon álló, tehát nem beépíthető eszköz, ami jelen esetben nekünk pont megfelel. A színe fehér, ami megegyezik az általunk elrontott gépével, tehát a tulajnak biztosan nem lehet ellene kifogása. 700W-os, ami az elérhető legkisebb teljesítmény, de valljuk be őszintén, a legolcsóbb mikrosütőtől nem is várhatunk el többet.

Vélemény még sajnos nincsen róla, de adnak rá 12 hónap garanciát, ami megnyugtató. Ez tulajdonképpen egy klasszikus, hagyományos mikró sütő, ami egy ilyen apartmanba teljesen rendben van. Sőt, még új is, tehát jobb mint a használt néhány éves elődje volt. Mechanikus vezérlésű, így strapabíró és még kiolvasztás funkció is van rajta.

Ami nekünk most kiemelten fontos, hogy 2-3 munkanapon belül kiszállítják, tehát addig, amíg még itt leszünk. Így mindent le tudunk rendezni és nem okozunk vele plusz teendőket a tulajnak.

Mivel ennek az eszköznek kb. 10 kg a tömege, a kiszállítási díj 1 490Ft lesz. A GLS-el szállíttatják ki egyébként a megrendelt árut. Szerintem ennyiért abszolút megéri nekünk, hogy nem kell elmennünk felderíteni egy helyi műszaki cikk áruházat, hanem folytathatjuk a wellness hétvégénket és csak itt kell lennünk a szállítás napján 8 és 18 óra között, hogy átvegyük a kiválasztott és bankkártyával kifizetett gépet.

Azért még jobb lett volna, ha el sem rontjuk, de a körülményekhez képest legalább egyszerűen meg tudtuk oldani a problémát.