Kaotikus nyaralás, amelyet egy kellemes beszélgetés mentett meg

Így kezdődött az egész…

Azt hiszem a nyaralásunk kezdete alatt Presser “Nagy Utazás” című dala teljesen átértékelődött bennünk a férjemmel. Az első házassági évfordulónkat szerettük volna megünnepelni, azonban ez az egész ünnepély teljesen kudarcba fulladt (legalábbis azt hittük).

A szállásunkon nem volt megfelelő a szoba, pedig már előre lefoglaltuk.
Nem volt még légkondicionáló sem.

Ráadásul a legforgalmasabb útra nézett az ablakunk

Így a férjemmel az elvileg négy csillagos hotel aulájában ragadtunk, vártunk a következő szobánkra, amely lehetőleg egy ágyas lesz, tengerpartra néző tájjal és légkondival.

Ekkor lepett meg minket egy házaspár, akikkel azóta nagyszerű barátságot ápolunk.

Rettentően fáradtak voltunk, éhesek és feszültek. Sokan mondják, ha az ember éhes, akkor tud igazán gondolkodni, felfigyelni a körülötte lévő dolgokra.

Talán ezért is figyeltem fel a mellettünk ülő házaspár beszélgetésére.

A nő, Anna gyermeket vár, a férfi, Sándor pedig vállalkozó. Sándor éppen telefonált, Anna a Napi híreket olvasta. Amikor a férje letette a telefont büszkén mesélt a feleségének, hogy sikert aratott az egyszemélyes kft alapítása. Fogalmam sem volt mi lehet az. De mivel nem szerettem volna túl tapintatlan lenni, ezért csak hallgattam a beszélgetésüket, amit nagyon jól tettem, ugyanis ez megváltoztatta nem csak a nyaralásunkat, de az egész életünket.

A férj egyszemélyes kft alapításba kezdett, amelyet az egyéni vállalkozás és egyéni cég átalakulásával a létező kft valamennyi üzletrész megszerzésével és a gazdasági társaságok összevonásával szerzett meg. Lenyűgözve hallgattam mindezt, hisz tudom, hogy a férjem is rengetegszer hangoztatta már, hogy mennyire szeretne saját vállalkozást indítani, de mindig is azt gondoltam, hogy túl kockázatos lenne. Ez a házaspár viszont adott egy löketet arra, hogy mi lenne, ha belevágnánk.

egyszemélyes kft alapítása

A sikeres szobavadászat után pihenés közben kutattam a neten. Mindenféle kft alapításról szóló cikket, weboldalt találtam, de egy volt, ami igazán megfogott, és rengeteget adott az egyszemélyes kft alapítása fogalomról.

Mivel webszerkesztő vagyok, így az oldal letisztultsága, modernizálása nagyon tetszett, igazán megkapó volt, jól esett a szemnek. Különösen a tartalma, ugyanis ez az információs oldal segít megérteni a kft alapítás fogalmát, ráadásul mindezt a mai generációra helyezve. Ez az oldal például rádöbbentett arra, hogy egy kft alapítás mindössze nulla forint kezdőtőkével elérhető. Segít a menetekben, rengeteg információt ad egy olyan embernek, mint én, aki kockázatosnak tartja, ugyanakkor csodálja ezt az egész munkát. Mikor a férjem visszajött a sétálásból rögtön megmutattam neki ezt a weboldalt, majd hosszú órákat beszélgettünk, aminek témája az egyszemélyes kft alapítása volt… Én szeretnék maradni a webszerkesztésnél, és mivel tudom, hogy őt ez nagyon érdekli, büszkén adom át neki a szerepet.

A házaspár, akik adták ezt a löketet a szomszéd szobába költöztek, így a nyaralás alatt átmentünk hozzájuk. Sándor mesélte, hogy azon a weblapon (amelyet tegnap alaposan átböngésztem) találta meg a hiteles információkat.

Így történt az, hogy a nyaralásunk majdnem kudarcba fulladt, de ahogy Presser mondaná “Nagy lesz az út, de mi ugye mégse várunk…”