Kirándulás csakis gerincfájdalom nélkül!

A barátnőmmel már régóta tervezgettünk egy fantasztikus kirándulást a Vértesbe, egy szuper szálláson, ahol éppenséggel nem sok időt töltenénk, mivel folyamatos túrázással, nézelődéssel, a természetben töltenénk az időnket. Mind a kettőnk rajong az erdőkért, a jó levegőért, és azért, hogy kiszabaduljunk a természetbe, pár napra feladva panel lakó létünket.

A mostani helyzetem azonban elég katasztrofális, pedig pár hét múlva indulhatnánk is egy ilyen csoda túrára. Hogy miért sem tudok mértéktelenül örülni mégsem? A válaszom az, hogy sajnálatos módon újból kiújult a gerincfájdalmam. Persze az egyáltalán nem furcsa, hiszen már több, mint 20 éve irodai munkát végzek. Napi 8 órában görnyedek a számítógép előtt, így nem azt mondom, hogy már vártam, hogy valami rossz történjen velem, de az az igazság, hogy nem is lepődtem meg rajta. A kollégáim egyöntetűen azt mondták, hogy a manuálterápia abszolút megfelelő lenne a számomra, és segítene rajtam. Természetesen ilyen gerinc problémával nem nagyon tudok túrázgatni sem, ezért elhatároztam, hogy a rendelkezésemre álló pár hét alatt valamit teszek magamért és a gerincemért.

Mivel szerencsére én eddig nem nagyon voltam érintett az ilyen problémákban, utána néztem hogy mit is jelent ez a módszer. Manuálterápia alatt azt találtam, hogy tulajdonképpen ez egy összefoglaló neve annak a számos eljárásnak, melyek a gerinc és a végtagok, valamint az izmokat érintő problémákat orvosolják. Léteznek Barvicsenko-, Dorn-, Maitland,- Mulligan-, és Bowen manuálterápiák is. Közös jellemzőjük a manuálterápiás kezeléseknek, hogy a megkezdésük előtt egy átfogó vizsgálatot végeznek, melyben megállapítják a fájdalom forrását. Ez rengeteg információt ad a terapeutának a kezelés végzését illetően.

A Manuálterápia, ahogy a neve is mutatja, a kéz szóból származik, de sokkal több egy egyszerű masszázsnál. Olyan speciális fogásokat takar ugyanis ez a módszer, melyekkel a támasztó és mozgató rendszer fájdalmait, degenerációit, a szövetek, izmok panaszait, a görcsös, bemerevedett, mozgás tartományukban beszűkült testrészeket képesek kimozgatni.

Manuálterápia

Az egyik családtagom ajánlotta nekem a Therapy4U Gerincterápiás Központot.  Azt mondta, hogy információi szerint manuálterápiás foglalkozások is megtalálhatók a Gerincterápiás Központ különféle módszerei között. Ennek nagyon megörültem, és górcső alá is vettem a Therapy4U Gerincterápiás Központ weboldalát.

Miután teljesen képbe kerültem – persze csak idézőjelesen – a manuálterápiával kapcsolatban, megkerestem a Therapy4U Gerincterápiás Központ weboldalát. Megtekintettem azokat a kezeléseket, amelyeket a roppant egyszerűen átlátható honlapon ajánlanak. A tájékozódás egyszerűen történik a vízszintes menüsorból kiindulva, melyen a kezelésekről, a csapatot alkotó szakemberekről, a kapcsolatfelvétel lehetőségeiről, valamint az árakról is informálódhatunk.

Ahogy a manuálterápiás foglalkozások után néztem, a Gerincterápiás Központnál is az a leírás fogadott, hogy az első alkalomkor, mikor a terapeuta találkozik a beteggel, elsősorban az a cél, hogy feltárják a fájdalom forrását, hisz annak hatékony feloldása csak ezután kezdődhet.

Álláspontjuk szerint a tényleges terápia olyan, akár egy építkezés, az alapoktól kezdődik és arra törekszik, hogy fokozatosan egy új, terhelhető, erős és fájdalom mentes testet építsenek föl. Ennek pedig lényeges eleme és alappillére az állapot felmérés.

A honlapon több elérhetőség is megtalálható, úgymint telefonszám, cím (a Budapestet kevéssé ismerők számára részletes elérhetőségi útvonallal), valamint e-mailes megkeresésre is van lehetőség.

Ezenkívül lehetséges a regisztráció is, melyet követően hatékonyabban fel tudjuk venni online a Gerincterápiás Központtal a kapcsolatot. Ha pedig egyszerűen elébe szeretnénk menni az adminisztrációnak, akkor persze telefonon is elérhetjük őket – minden nap délelőtt nyolc órától egészen délután 20.00 óráig. Ez az időintervallum egyébként magának a Gerincterápiás Központnak a nyitvatartási ideje is. Ezen időpontok alatt fogadják a kezelésre érkezőket.