Kismamánknak ne csak szállást, hanem emléket is biztosítsunk

Megszállni egy másik helyen, az egyik legkülönlegesebb dolog, amit az ember csak tehet. Gyerekként még nem fogtam fel annyira, hogy mekkora esemény ez. Hiszen ekkor még sokat utaztam a szüleimmel és a nagyszüleimmel, ezért egészen hozzá voltam szokva ahhoz, hogy az embernek változik a környezete. Mostanában azonban ez az érzés teljesen kezd megváltozni. Főleg azért, mert fix lakóhelyem van és egy olyan életritmusom, amiben nincs túl sok változás.

Ezért is esett annyira jól, mikor a barátaim feldobták az ötletet, hogy húsvétkor elmehetnénk Lengyelországba. Mindenkinek megvan a saját családja és egyáltalán nem éreztük bajnak, ha egy kicsit meg tudunk szabadulni tőlük, legalább egy kirándulás idejéig. A legjobban azt várom, hogy milyen lesz a szállás a hegyekben. Mindig ezek a kis dolgok szoktak megmaradni a leginkább nekem.

A feleségemmel azonban másfajta emlékeket is szerettünk volna gyártani. Így jutott eszünkbe a szabadtéri kismama fotózás. Igen, a mi életünkben is eljött ez a nagy pillanat és mindig láttuk, hogy más párok rakják fel az ilyen fotókat. Nekünk is megtetszett, fotóst azonban nem ismertünk korábbról. Ezért beírtuk a keresőbe, hogy szabadtéri kismama fotózás és az első helyen Szoboszlai Kriszti oldalát adta ki. Kíváncsiak voltunk az oldalra, ami az első helyen van a keresőben, úgyhogy rá is kattintottunk.

Az oldal pontosan olyan, ahogy ezt egy fotós helytől elvárná az ember. Könnyedén lehet használni gépről és telefonról is. A legfontosabb persze elsősorban az volt nekünk, hogy megnézzük a korábbi munkáit. Erre tökéletes a galéria menüpont. Ha azonban magáról a fotósról szeretnénk megtudni dolgokat, akkor van egy „rólam” fül is, ami erre lett kitalálva. Nagyon tetszett, hogy ilyen személyes élményt tudott adni még úgy is, hogy az egész az interneten elérhető csak.

Most azonban térjünk vissza a szabadtéri kismama fotózás témára. Van erre is természetesen egy külön kategória és legnagyobb meglepetésemre, részletesen lehetett olvasni arról, hogy mégis mit takar ez a szolgáltatás. A szövegek keretében számos olyan dolgot megtudhattam, amikről idáig ötletem sem volt. Az első gyerek mindenkinek egy hatalmas, de ismeretlen dolog és jó volt plusz szempontokról olvasnom.

Minden bekezdés egyébként arról tett tanúbizonyságot, hogy a fotós pontosan tudja, hogy mit csinál. Nekem például nagyon tetszett, hogy különböző kismama ruhákból is lehetett választani, illetve azt is feltüntette, hogy a terhesség hányadik hetében érdemes jönni. Ezek mind kis dolgok, de mindenki tudja, hogy az élet pont ilyen apróságokon múlik. A fotózás hosszáról is volt információ, ami nem egy utolsó szempont, mivel én annyira nem szeretem az ilyen dolgokat. Vicces, de egyébként erről is volt egy kis gondolatjel.

Úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy Szoboszlai Kriszti lesz a megfelelő választás szabadtéri kismama fotózás témában. Nem kellett a telefonszámot sem keresnünk, elég volt csak rákattintanunk az „időpontot foglalok” gombra. Minden, ami ezután következett, rendkívül gyorsan zajlott. Szinte azonnal reagáltak a hívásunkra és rövid időn belül meg is tudtunk beszélni egy olyan időpontot, ami mindkettőnk számára megfelelő lesz.

A szabadtéri kismama fotózás egyébként minden gond nélkül ment le. A fotós nagyon kedves volt és a feleségem egy pillanatig sem érezte azt, hogy bármiben nehézséget szenvedett volna. A végeredmény csodás volt és azóta is megvannak a képek, most már a gyerkőcünk mellett.