Lehet mindig élmény az utazás?

A posztom címét igazából részben loptam. Egy autósbolt, az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu weboldaláról. Ott a pontos szlogen így hangzik: “Legyen élmény az utazás!”.

Elgondolkodtam. Hogy min, azt szeretném kicsit részletesebben elmagyarázni Neked. Egy erdei szálloda igazgatója vagyok a Börzsöny egyik legszebb részén. A vendégeink pihenni és regenerálódni jönnek hozzánk. Szinte minden vendégünk kocsival érkezik. Számukra helyben is kínálunk élmény elemeket, de legalább ilyen fontosak a külső helyszínen történő túrázást, sportolást segítő szolgáltatásaink: túravezetés, kerékpár, erdei segway. Sokat vagyok a vendégek között. Egyre gyakrabban hallom tőlük, hogy szeretnének nagyobb távolságra is túrázni, egész napos vagy sátorral akár két napos rövid túrát is tenni a szállodánkból. De ehhez nincsenek meg a szükséges eszközök: kerékpártartó, tetőcsomagtartó, tetőbox vagy éppen egy vonóhorogra helyezhető tárolódoboz.

Innen jött a formálódó ötlet a fejemben, amely tulajdonképpen az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu weboldalát látva öltött igazán testet. A homlokomra csaptam: itt van a megoldás a szlogenben: “Legyen élmény az utazás!” A tettek embere vagyok, azonnal végeztem a szálloda vendégei körében egy mini közvélemény kutatást, a reakciók pedig nagyon pozitívak voltak.

A következő lépés az volt, hogy közvetlenül felvettem a kapcsolatot az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu szakembereivel, hogy melyek azok az általuk forgalmazott autós felszerelések, amelyek hatékonyan segíthetik a szállodánkból kiinduló rövid csillagtúrák komfortját növelni. Azt a visszajelzést kaptam, hogy elsősorban az alábbi termékcsoportokat ajánlják a figyelmembe a kínálatukból:

  • tetőre szerelhető csomagtartók és kerékpártartók: ezek esetében sokkal kisebb az autó típusától való függés, mint a hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartók esetében,
  • különböző méretű tetőboxok: a rövid túrák esetében nagyon praktikusan pakolhatóak,
  • vonóhorgos tárolódobozok: ezek viszonylag új termékek, kevesen ismerik. Ezek is remekül kihasználhatóak a rövidebb autós kirándulások során.

Arra hívták fel a figyelmemet a webshop értékesítői, hogy mivel lényegében bérbe adjuk majd az eszközöket, ezért mindenképpen nagy strapabírású, masszív és teljesen biztonságos felszereléseket válasszunk. És törekedjünk a márkafüggetlenségre, legyenek az eszközök minél több szállóvendég gépkocsijával kompatibilisek.

Ezt követően természetesen alaposan átnéztem az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu oldalon forgalmazott autós felszerelések teljes palettáját. Rendkívül széles a honlapon a kínálat, csak tetőboxból például közel 100 félét árusítanak. Sikerült összeraknom egy kisebb rendelés csomagot, benne 5-5 darab csomagtartó és kerékpártartó, 3 db tetőbox ill. 3 db vonóhorgos tárolódoboz. Ezekkel a mennyiségekkel indulunk el és majd az érdeklődést látva finomítjuk a portfóliónkat.

A fentiekre ajánlatot kértem az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu értékesítőjétől. Jónak tűntek az ajánlati árak, főleg, hogy mennyiségi kedvezményt is kaptunk. De minden beszerzésünk esetében az a szálloda tulajdonosainak az előírása számomra, hogy versenyeztetni kell. Ezért ugyanazt az ajánlatkérést elküldtem 2 másik autós szaküzletnek is. Lényegesen lassabban reagáltak, mint az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu és közel 30 %-al magasabb árakat adtak meg. Ez végképp meggyőzött arról, hogy hogyan döntsek és leadtam a teljes megrendelésemet az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu webshopjában.

Rendkívül könnyen kezelhető a rendelési folyamat, jól áttekinthetőek és egyértelműek az egyes lépések. Bankkártyás fizetést és GLS futárszolgálattal történő kiszállítást választottam, mert számunkra ez volt a legkényelmesebb. Pár munkanappal később megérkezett a futár a szállodánkba. Kiraktuk a bérelhető eszközöket egy jól látható területre és kitaláltam egy jól csengő nevet az új szolgáltatásunknak: autós élmény felszerelések. A szálloda weboldalán is megjelent egy poszt erről és szórólapokat is készítettünk. Izgatottan vártam az első vendég visszajelzéseket.

Nem kellett sokat várnom. És a vélemények nagyon lelkesek és pozitívak voltak. A vendégeink kiemelték, hogy nagyon egyszerű az autós felszerelések használata. És ezekkel kinyílt számukra a világ: sokkal nagyobb területeket tudnak megismerni a Börzsönyből, mint korábban.

autós felszerelések

Úgy gondolom, hogy kiváló döntés volt a részemről az autós élmény felszereléseket nyújtó szolgáltatásunk kialakítása. És ehhez sikerült megtalálnom a legjobb beszállítót az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu cég személyében.