Ne felejtsük el a csatornát!

Amikor először kezdtem el hotelben dolgozni, akkor figyeltem fel erre a jelenségre…

Egy jól működő épületegyüttes esetében a gondos fenntartó mindig figyel a vízcsövek állapotára, gondoskodik, hogy minden rendben legyen a gázt használó dolgokkal, szezon elejére kideríti, hogy mi a helyzet a fűtéssel, és kellő időben felújíttatja, de a csatornarendszereket mindig elfelejtik.

A topvizgazfutesszerelo.hu olyan javító- és szerelőbrigád, akiknél olvasni is lehet sokat ezekről a dolgokról. A csatorna felszerelése miután megtörtént, sokan azt hiszik, az csak úgy van, nem kell sokat törődni vele. Pedig még egy légcsatornában is (hogy a vízelvezetőkről ne is beszéljek) megtelepedhetnek gombák, felgyűlhet bennük a kosz, a piszok, el is tömődhetnek, vagy a funkciójuk néha egyéb módokon csorbul. Nagy mázlim volt, hogy kis tanoncként tudtam javasolni nekik, a hotelben a topvizgazfutesszerelo.hu-t!

Főleg, hogy Pest megyében vagyunk, de egy eldugottabb helyen, nem pedig a fővárosban, vagy a sűrűbben lakott agglomerációban… Így nem lett volna sok jó alternatíva rajtuk kívül.

Ez a társaság tehát nem csak ír a dolgokról. Azok közül, amiket a fejlécükben felsorolnak persze nem kevésről írnak is, de a lényeg, hogy mindegyiken belül tapasztalt szakemberekkel tudnak segíteni. Gyorsan ki tudnak vonulni a helyszínre, 30 év tapasztalatával minden problémát képesek tartósan elhárítani! Garanciálisan. Vannak náluk felkészült vízszerelő szakik, gázszerelők, fűtésszerelők – egy hotelnek ők kész főnyeremény, hisz ott sok dolog van egyszerre használatban, nagy a hibalehetőség, és váratlanul is mindig elromolhat bármi. De ott van még egy rakás egyéb: duguláselhárítás specialista máshoz kell, mint amit a vízszerelő általánosan és megtervezetten csinál, ahogy egy csőtörés is más hozzáállást kíván, mint egy lassabban elfajuló probléma orvoslása. Kihangsúlyoznak minden olyan fontos dolgot – melyekre nem is annyira gondolnánk -, hogy a gázszerelő és a gázkészülék szerelő nem is ugyanaz, és nem lényegtelen tudnunk, hogy ezek miért különválasztandó dolgok. Na és a csatorna…

A csatorna felszerelése, mint írtam csak az eleje a dolgoknak, de tisztítani is kell azt. Nagy hiba erről megfeledkezni, ezt félvállról venni. Nem csak a földalatti szennyvízelvezetésre szükséges koncentrálni továbbra – ha csatorna a téma. Az is csak egy csatorna a fontosak közül… Ugyanakkor általánosan jellemző, hogy ez is, mint a többi nehezen hozzáférhető, szóval még kisebb a mozgásterünk, ha nem vagyunk a szakterületet ismerő szakemberek. (Amúgy se kísérletezzünk szerintem!) A kiépítéskor figyelni kell a tisztítónyílásokra – ezeket is a profik tudják.

A csapadékot elvezető, közismert csatornafajta a teljes épületszerkezet biztonságárét felel, bizonyos tekintetben. A talaj fellazulása kerülhető el vele. A topvizgazfutesszerelo.hu websiteon sokat írnak a lehetséges megoldásokról, de attól, hogy tudjuk mit miként kéne megoldani, akkor is mindig hívjunk hozzáértőt!

A légcsatornáról pedig már beszéltem, ami nálunk hibásodott meg. Javítani jöttek az általam itt is sokat “reklámozott” társaság emberei, de csatorna felszerelése, kiépítése esetén is tudják a dolgukat. Így azt hiszem, már egyezkednek velük a hotelünknél, hogy különböző felújításokat ők végezzenek majd el.

Nagy köszönet nekik, egy jó tippel én is bedolgoztam magam anno a hotelhez, de mindig öröm egy kritikus területen azt tapasztalni, hogy a probléma megoldva és garantálva van az újra el nem romlás a területen!