Nem akarunk odáig jutni, hogy a fűtés miatt járjunk hotelbe

Nagyon jó érzés az, hogy ha kicsit is drágább hotelben vendégeskedik az ember, akkor ott aztán maximálisan elvárhatja, hogy minden körülmény kifogástalan legyen. Természetesen még hiányoznak is néha az ottani körülmények, a hazaérést követően, de a mi helyzetünk idén év elején annyira elkeserítővé vált, hogy ijesztő méreteket öltött ez a dolog.

Nem akartunk odáig jutni, hogy a fűtés miatt járjunk hotelbe, de január-február környékén már annyira kezdte magát megadni az otthoni fűtésünk, hogy felüdülés volt egy kicsit végre nem otthon lenni! Épphogy csak megoldottuk a csövezet visszatérő levegősségét, jött a sokkal nagyobb probléma: a betegeskedő kazán, ami három lakóházat is fűteni hivatott. Nem is bírta a terhelést, és drága a javíttatása.

Ekkor kezdtünk el már jobb, újszerűbb megoldás után kutatni a neten, mikor belefutottunk az “Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?” kérdésbe. Ez a hívószlogen a futesrendszerek.hu oldalra vezetett. Ott aztán üdítő volt látni, hogy pont arra (is) hivatkoznak, hogy vannak kevésbé bonyolult, mégis hatékony technológiák. Mert mi már a több lábon állást preferáljuk. Nem egy dologra, mondjuk az általuk is ingadozó fűtőértékűként jellemzett gázra hagyatkozni, abból is egyetlen kazánra, ami, ha tönkremegy, akkor meg vagyunk lőve. Hanem mondjuk a környezetkímélő elektromos fűtőpanelre, más helyiségekben pedig valami másra, amit még forgalmaznak, vagy segítenek beszerezni a futesrendszerek.hu-n.

Ezen az oldalon tényleg annyi lehetőségként felkínálkozó alternatívát találtunk, melyek bármelyike is alkalmas lehet rá, hogy kihúzzon minket a bajból és még egy ilyen rossz telünk ne legyen. Fűthetjük a kevésbé fontosabb helységeket csak néha, alkalmanként mobil fűtőtestekkel, lehet elektromos bojlerünk, vagy infrás panelünk, és ezek egymás mellett is létezhetnek, mert a kulcsszó: az elektromosság. Mind elüzemelnek azzal.

Létezik elektromos padlófűtés, elektromos fűtőszőnyeg, olyan “apró” kiegészítők növelhetik a kényelmi faktorunkat, mint az elektromos törölközőszárító, amikből bizonyos típusokkal nem csak a törölközőt száríthatjuk meg, hanem egy kisebb fürdőszobát képesek teljesen, mindenestül felfűteni.

Vannak mindenféle elektromos fűtőpanelek, fűtőtestek, radiátorok, konvektorok… Utóbbiak mondjuk sokszor szabadon helyezhetők és áthelyezhetők bárhova. Bojlerből, kazánból, de még kandallóból is létezik ráadásul elektromos, hogy nagyobb léptékre váltsunk a példák sorában. Néha viszont egy sima hősugárzó is megteszi. Ha több áll rendelkezésre, és elromlik az egyik, ott van a másik, ami, mint írtam, mozgatható is lehet.

De a “bebetonozottabb” megoldások is magasabb hatékonyságfokkal bírnak manapság, ha elektromosságot használva működnek. Az infra tartományt használó technológiáról egészen alaposan értekeznek, ezért bele sem kezdenék elmagyarázni itt helyben, de arról tudtak nekem meggyőzően beszámolni az oldalon, hogy az infratechnológiával tényleg óriási lépést tettek előre a piacon, annak feltalálói.

Hosszan írnak még a hőszivattyúkról, és mivel elektromosságról beszélünk, adnak rá megoldást, hogy az ennyi mindenhez szükséges energiát olcsón szerezhessük be. A napelemekről van szó, amikből már nem csak az óriási mennyiségben kihelyezett, parkosítva működő panelek sokasága jön szóba, hanem mindenki termelhet magának is már áramot, otthon. Be kell ehhez természetesen fektetni a pénzt, de hamar megtérül és onnantól nem csak gazdaságosságról, hanem az év bizonyos szakaszaiban ingyenességről is beszélhetünk talán. Tehát érdemes a villanyáramra támaszkodni! Kattintsatok ide, ha ti is át akarjátok böngészni mindezt, amit írtam, részletesebben is: Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?