Nem egyszerű az élet, ha nyomtató nélkül akarsz panziót vezetni

A Balaton mellett nőttem fel. Pontosabban csak a nagyszüleim laktak itt, de számomra második otthont jelentett mindig is a „magyar tenger” partvidéke. Számtalan emlékem van azzal kapcsolatban, mikor a falu főutcáján hazafelé sétáltam és megláttam a híres kiírást. Azt, hogy „zimmer frei”. Gyerekkoromban mindig elgondolkoztatott, hogy ez mit jelent egyáltalán.

Ahogy nőttem, egyre jobban beleszerettem a Balaton környéki vendéglátás világába. Eldöntöttem, hogy én is szeretnék alapítani egy panziót. Persze ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani. Ugyanis a Balaton körüli ingatlan és vendéglátó piac nagyon telített. Ki vannak már osztva a kártyák előre, és nagyon nehéz bekerülni.

Én azonban nem adtam fel az álmot. Szüleim egy kis iparvárosban éltek, én pedig diploma után elkezdtem itt dolgozni. Miért is dolgoztam? Hogy minden hónap végén a lehető legtöbb pénzt félre tudjak tenni az álmom megvalósítására. A dolgos, szürke hétköznapok azonban lassan elvették a reményt azzal kapcsolatban, hogy ez valaha megvalósulhat.

Eltelt aztán 5 év, és ránéztem a bankszámlámra. Valahogyan észre sem vettem, de elég pénz gyűlt fel a megtakarításaim között. Elképesztő nap volt, szinte ugrálva jártam az utcákon. Minden embernek köszöntem és mindenki kicsit őrültnek nézett. De engem nem érdekelt semmi. Tudtam, hogy nemsokára kijutok innen. Már szinte éreztem a kellemes balatoni levegőt.

A következő hónapok az építkezésről szóltak. Szerettem volna átalakítani az ingatlant, amit vettem. Volt egy erős elképzelésem, hogy miként kéne kinéznie az „álompanziónak”. Meglepően kevés gond volt ezzel a résszel. Szinte pislogtam egyet és már ott állt az én kis szállóm. Megnyitottuk a vendégeknek és már kezdődhetett is a strandszezon. Régen nem dolgoztam már ennyit. A korábbi munkám ennél sokkal egyszerűbb volt. A nehézség azonban nem zavart, inkább még pluszban motivált. Mert tudtam, hogy az álmaim munkáját végzem.

Történt azonban egyik nap, hogy tönkrement a nyomtatónk. Ez azért volt probléma, mert minden papírmunka ezen keresztül ment. Először nagyon megijedtem, aztán az ismerőseim elmagyarázták, hogy tonert és tintapatront kell cserélni csak benne. Fogalmam nem volt, hogy ezt honnan lehetne beszerezni.

Beírtam a keresőbe, és egy nyomtatoalkatresz.hu nevű oldalon akadt meg a szemem. A fő feliratuk ez volt: Toner és tintapatron rendelés nyomtatókhoz – eredeti és utángyártott | Nyomtatóalkatrész.hu. Nagyon megörültem neki, mert pont erre volt szükségem.

Az első prioritásom az volt, hogy viszonylag olcsón, de jót tudjak beszerezni. Egészen sok pénzünk volt még erre az idényre, de szerettem mindig odafigyelni arra, hogy ne csak szórjam a pénzt. Reméltem, hogy a nyomtatoalkatresz.hu megfelel majd az elvárásaimnak.

A reményből pedig valóság lett. Elsőként a letisztult kinézetű főcímlap fogadott. Kellemesen böngészgettem rajta. A színei, a Balaton melletti apró, hűsítő árnyékú lugasokra emlékeztettek Volt valami felfrissítő már abban is, hogy ránéztem erre a designra. A keresőből már ismert Toner és tintapatron rendelés nyomtatókhoz – eredeti és utángyártott | Nyomtatóalkatrész.hu felirat tűnt még fel elsőre.

Ennyi ismerkedés után belevágtam a termékek listájába. Két dolog kellett nekem, egy toner és egy tintapatron. Úgy tűnt, hogy itt mind a kettőt megtalálhatom. Nagyon megkönnyebbültem amúgy, hogy egy oldalon meglesz minden. Először a főoldalon tekergettem le. Itt a legjobb ajánlatok voltak felsorolva, minden csoportosítás nélkül. Megtudhattam, hogy több darab vásárlása esetén a darabár olcsóbb. Ezt megfontolandónak tartottam.

Bár a legjobb ajánlatok között is voltak tonerek, de nekem egy olyan kellett, ami illik a nyomtatómba. Észrevettem, hogy mind a tintapatronnak, mint a tonernek van egy külön menüpontja, úgyhogy először a tonerre kattintottam. Kiválasztottam a nyomtatóm márkáját, majd egy nagyon ötletes oldal fogadott.

Nem a termékek voltak véletlenszerűen felsorolva, hanem egy hosszú nyomtató típus lista. Innen ki tudtam választani azt, hogy nekem milyen nyomtatóm van pontosan. Csak ezután adta ki a termékek listáját. Egy kép is volt arról a nyomtatóról, amit kiválasztottam. Ez azért tetszett, mert így biztos lehettem abban, hogy nem olvastam félre a típusát.

Őszintén, annyi betű van ezeken a típusokon. Sosem tudok kiigazodni rajtuk és a végén sosem vagyok biztos abban, hogy ez az én nyomtatóm. Itt viszont a kép nagyot segített az ügyetlenségemen és tudatlanságomon. Életmentő volt.

Miután meggyőződtem, hogy valóban a megfelelő oldalon járok, szépen elkezdtem nézegetni az ajánlatokat. Mindegyik nagyon kedvező volt és megfontoltam, hogy egyszerre többet is fogok rendelni. Értitek, most egy magánembernek nincs feltétlenül szüksége több ilyen alkatrészre. Ezzel ellentétben a panzióban minden nap használjuk a nyomtatót és ki tudja, mikor lesz szükség egy új tonerre.

Toner és tintapatron rendelés nyomtatókhoz - eredeti és utángyártott | Nyomtatóalkatrész.hu

Ezért is jött annyira jól, hogy több darab rendelése esetén olcsóbb a darabár. Nagyon motiváltak arra, hogy vásároljak náluk. Emellett a másik nagy meggyőző erő az ingyenes kiszállítás volt. Mindegyik termék mellé ki volt írva, hogy milyen kiszállítást vállalnak rá. Én, hosszú tanakodás után rendeltem három darab olyan tonert, amihez még ingyenes is volt a kiszállítás.

Most már csak patront kellett találnom. Ennek is hasonló volt a menete. Nem vesztem el itt sem a patronok útvesztőjében, mert nem hagyta az oldal logikus kialakítása. Tényleg azt hittem, hogy sokkal több időt fog igénybe venni, mire találok egy normális oldalt, ahonnan rendelhetek. A Nyomtatóalkatrész azonban megkönnyítette az életemet.  

Tintapatronból csak két darabot vettem. Ezen is ingyenes kiszállítás volt, úgyhogy nagyon boldog voltam. Az összes termékem a „kosárban” volt. Sok oldalon ezt nem egyszerű megtalálni. Itt azonban nagyon könnyű volt, mert csak rá kellett kattintani a bevásárlókocsi ikonra a jobb felső sarokban.

Ezen az oldalon át tudtam nézni, hogy összesen mennyibe fog kerülni a rendelésem. Miután meggyőződtem arról, hogy ezekre van szükségem, továbbléptem. Kiválasztottam a szállítás és a fizetés módját. Kitöltöttem az adataimat könnyedén és gyorsan. A rendelés emiatt pár perc alatt készen is volt.

Nem kellett sorban állni, órákat keresgélni a boltban, eladókat kérdezgetni. Nem; készen volt minden pár gombnyomás után. Éreztem, ahogy megnyugszom. Véget ért a panzió minden szenvedése.

Pár napot kellett csak várni és már ki is érkezett mindkét termék. Szépen voltak becsomagolva és hibátlanul érkeztek. Nagyon örültem, hogy nem került hetekbe a kiszállítás. Olyan volt az egész, mint valami varázslat. Rákkattintottam pár dologra az interneten és már ide is termett minden, amire szükségem volt.

Nem adná át teljesen az érzéseimet, ha csak azt mondanám, hogy elégedett voltam velük. Nagyon könnyű volt navigálni a Nyomtatóalkatrész oldalát. Egyszerűen tudtam kiválasztani azt, hogy milyen toner és patron kell. Nem feltételezték előre, hogy mindent tudok a nyomtatókról. A rendszerezés megkönnyítette az egész rendelés menetét. Én pedig okosodtam valamennyit ezekkel a gépezetekkel kapcsolatban. Összességében szerintem nagyon jó üzletet tudtam lebonyolítani ezen az oldalon. Másoknak is ajánlom.