Nyaralás közben dőlt el az új munkám

Sokan azért döntenek az utazás mellett, mert szeretnének pihenni és kikapcsolódni. Én viszont nem értek egyet azzal az elképzeléssel, hogy egy rahedli pénzt kell költeni a szállásra, ahol plusz 5-10 euróért még azt is kérhetjük, hogy másik szobát adjanak, mert a miénkben épp nem tetszik a fal színe. Szerintem amúgy sem egy hotelszobában, a TV előtt kellene tölteni a napunkat, ha már annyi izgalmas idegen tájat fedezhetünk fel magunk körül. Engem ez sosem hozott lázba. Részemről a sátor is tökéletesen megteszi, elvégre a szállás csak azért van, hogy aludni járjon az ember. Aki nagy tévén akarja nézni a kedvenc sorozatát angolul vagy németül, az menjen inkább a helyi moziba vagy a szomszédjához!

Legutóbb én is egy eléggé aktív, extrém sportokból álló kiránduláson vettem részt, amit annak ellenére is próbáltam élvezni, hogy nemrég mondtam fel a munkahelyemen egy vegyipari cégnél. Ezzel bizonytalanná vált a jövőm, de kiégtem, úgy éreztem, ezt már nem bírom csinálni.

A szálláson egy másik magyar vendég azt javasolta, hogy ha nem vagyok félős típus, érdemes lenne elvégeznem a Robbanásbiztos berendezések szerelője képzést. A tanfolyam teljesítésével könnyen tudnék ugyanis új munkát szerezni, ráadásul az eddigitől eltérő, izgalmas feladatkörben. Az oktatozone.hu pedig éppen kínál is erre lehetőséget, ott minden tudnivalót részletesen leírnak a jelentkezés feltételeiről és menetéről.

Az oktatozone.hu weboldalon tényleg nem nehéz megtalálni a “Jelentkezem” gombot a minket érdeklő képzésekre, amelyek ráadásul különböző kategóriákba vannak rendezve. Hamar megtaláltam a Robbanásbiztos berendezések szerelője tanfolyam adatlapját is.

Mi mindent találhatunk itt?

Először is az engedély számát, így biztosra mehetünk azzal kapcsolatban, hogy új végzettségünket bármilyen komoly cég elfogadja majd.

A következő részben az aktuálisan induló Robbanásbiztos berendezések szerelője főbb tudnivalóit gyűjtötték össze számunkra egy helyen és áttekinthetően. A beiratkozás időpontját, valamint a képzés tervezett helyét és idejét is megtaláljuk itt, és be is írhatjuk a naptárunkba, ha szeretnénk (a sajátunkba, az oktatozone.hu-nak külön ilyen felülete nincsen). Bár a pontos részletek csak később derülnek ki, ez akkor is jó ötlet, hogy a képzés kezdetéig lehetőség szerint már ne tegyünk be olyan programot még véletlenül sem, ami nagy valószínűséggel ütközne a tanfolyammal és az adminisztrációval kapcsolatos teendőinkkel. A jelentkezési határidőt meg pláne nem érdemes lekésni!

A képzés díjával kapcsolatos információkat is megtalálhatjuk itt, például hogy van-e lehetőség részletfizetésre, illetve a vizsgadíjat tartalmazza-e a feltüntetett ár.

Az oktatozone.hu külön blokkot szán az előképzettségnek, ami nagyon is fontos egy ilyen veszélyes munkakörnél éppúgy, ahogy a szükséges orvosi papír megléte is. Nem kell viszont túl sokat aggódnunk a szükséges dokumentumok miatt, mivel ezeket is egytől egyig megtaláljuk a weboldal megfelelő részén (2 blokkal lejjebb), és le is tudjuk azokat tölteni.

A vizsgával kapcsolatos tudnivalóknak szintén van külön blokkja, illetve linkje is. A külön linkről ugyanis egy több oldalas dokumentumot tölthetünk le, ahol részletesen le vannak írva a követelmények. Ez szerintem nagyon hasznos, mert azok, akik még csak most ismerkednek a tanfolyammal, nem biztos, hogy tudják ezt hova tenni, a már vizsga előtt állók pedig örülhetnek, hogy minden információ egy helyen van meg, csak ezzel az egy témával kapcsolatban.

A leírások tanulmányozása után nem is marad más dolgunk, mint jelentkezni a képzésre. Ezt a lenti űrlapon gond nélkül megtehetjük első körben, és a szükséges tájékoztatók megismerése után kezdődhet is a folyamat.

Már alig várom, hogy izgalmas új ismeretekre, és később minden bizonnyal munkára tegyek szert az oktatozone.hu segítségével!