Rettegés tört ki a hotelben egy egyszerű eldugulás miatt

Egy kis városban nőttünk fel. Nem volt túl sok pénzünk, a családunk ezért nem nagyon tudott segíteni nekünk az életünk elkezdésében. Aztán teltek az évek, végigjártuk a testvéreimmel az iskolát és lassan megszületett egy közös álmunk. Építeni akartunk egy szállót, ahol a kis városunkon átutazó emberek megpihenhetnek.

A fő kérdés az volt, hogy mivel tehetnénk vonzóvá az átutazó forgalomnak. Hosszú gondolkozás után kitaláltuk, hogy egy amerikai típusú motelt akarunk csinálni. Persze nem a filmekben látott, kiégett neonfeliratú lebujokra gondoltunk. Inkább csak a hangulatot akartuk megfogni. Azt az érzést, mikor az embernek már majdnem lecsukódik a szeme a volán mögött. Aztán meglátja a világító feliratot és tudja, hogy igen, ide betérhet pihenni.

Szépen félreraktunk a pénzünkből minden hónap végén valamennyit, és próbáltuk életben tartani az álmot. Sokszor kételkedtünk abban, hogy tényleg meg tudjuk-e valósítani majd. A remény azonban nem halt el és 2 évvel ezelőtt sikerült megnyitnunk. Az országút mellett volt, vintage képekkel volt díszítve, mellette pedig megnyitottunk egy amerikai típusú dinert is. Tökéletes volt. Így képzeltük el a 66-os utat is.

Sok kételkedőnk volt, akik nem hittek egy ilyen hely létjogosultságában. A fő kritika az volt, hogy nem illet a kis városunk hangulatához. Ezeknek az embereknek ingyenes szállást biztosítottunk, hogy lássák, mennyire nincs igazuk. Mindannyian elégedetten hagyták el a helységet. Jól működött ez a marketing fogásunk.

Szépen teltek a hónapok, özönlöttek a vendégek és mindenki jó véleményeket írt rólunk az interneten. Úgy látszott, hogy semmi baj nem történhet. De sajnos sokszor a tökéletes pillanatokban üt be a legnagyobb gond. Így volt ez nálunk is. Az egyik kellemes, hűvös, téli reggelen megpróbáltunk elmosogatni, de egy csepp víz sem jött ki a csapból.

Katasztrófa történt. Eldugult az egész szálló vízellátórendszere. A vendégek szobáiban nem jött víz, a konyhán sem és mindenki pánikolni kezdett. A vendégek elégedetlenkedtek, mi pedig nem tudtuk, hogy mit kéne tennünk.

Ekkor viszont, mint egy vezető csillag az éjszakában, feltűnt egy szerelős oldal. Kapkodva keresgéltünk az interneten, mikor szembejött velünk a Víz-, gáz-, fűtésszerelő 24 nevű oldal. Az fogta meg a figyelmünket, hogy elvileg SOS szerelést is vállalnak. Hogy ez mit jelentett, azt még nem tudtuk, de egyértelműen érdekeltté tett minket. Most nem volt idő arra, hogy heteket várjunk valami szerelőre, akinek lehet, hogy se képesítése, se kedve nincsen dolgozni.

Pénzünk sem volt túl sok, úgyhogy nem engedhettük meg magunknak, hogy valaki olyan jöjjön, aki nem ért a munkájához. A duguláselhárítás azonnal kellett és pontosan. Felléptünk hát az oldalra és a főoldalon rendkívül bíztató dolgok voltak felsorolva.

Nagyban ki volt emelve, hogy mi az SOS számuk, tehát nem kellett külön a „kapcsolatok” menüpontot keresnünk. Ez sok oldalnak a problémája. Mindent ígérgetnek, de legalább egy fél óráig kell keresni azt, hogy hol lehet elérni őket. A vörös telefonszám fölött ki volt írva, hogy akár egy órán belül megérkeznek. Ezt el sem hittük. Már a pultnál sorakoztak az elégedetlen vendégek, nekünk pedig vissza kellett volna fizetnünk mindent, ha nem oldjuk meg a problémát rövid időn belül.

Bíztunk a Víz-, gáz-, fűtésszerelő 24 ígéreteiben és tájékoztattuk a vendégeket, hogy pár órán belül megoldódik a probléma. A duguláselhárítás azonnal meg lesz oldva, csak egy kicsit kell még várni. Ezzel megnyugodtak és visszatértek a szobáikba.

Mi azért tovább böngésztük az oldalt, hogy biztosan megbízható-e a szolgáltatásuk. Elvégre lehet szép ígéretek tenni azzal kapcsoltban, hogy a duguláselhárítás azonnal megoldható náluk, de a véghezvitel a fontos.

duguláselhárítás azonnal

Ezzel kapcsolatban pozitívan hatott, hogy 30 év tapasztalat van a hátuk mögött. Valljuk be, ez azért lenyűgöző. Belegondoltam, hogy mi még csak 2 éve vezetjük ezt a motelt és már most mennyi problémát kellett átvészelnünk. Micsoda mennyiségű tapasztalatot lehet felhalmozni 30 év alatt! A régóta ott dolgozó szerelőkkel még el is beszélgettünk volna szívesen, ha nem azonnal kellett volna a duguláselhárítás.

A duguláselhárítás menüpontra kattintottunk végül. Nem tudtuk, mire számítsunk, mert meglepő módon egyikőnk házában sem fordult még elő ez a probléma. Az oldalon részletes tájékoztatót kaptunk arról, hogy milyen fajta dugulások léteznek, és emellett milyen fajta szerelők.

Először a szerelőkkel kezdeném. Elmagyarázták, hogy az egyik fajta szerelő szakképzetlen, hobbiból dolgozó munkás, aki csak a pénzért csinálja. Mi pont az ilyet akartuk elkerülni, mert féltünk, hogy rengeteg pénzt kéne kifizetni neki, csekély ellenszolgáltatásért. A másik fajta szerelő pedig precíz, pontos és szakképzett. Azt állították, hogy az ő szerelőik ilyenek.

Ez a kis összefoglaló azért volt meggyőző, mert felvállalták, hogy igenis vannak olyan szerelők a világban, akik nem veszik komolyan a munkát. Inspiráló volt látni, hogy ezekkel szemben ők minőségi szolgáltatást kívánnak nyújtani.

Ezután pedig elmagyarázták, hogy milyen dugulás az, amit házi praktikákkal is érdemes orvosolni. A miénk egyértelműen nem ebbe a kategóriába tartozott. Ettől függetlenül köszönetre méltó volt, hogy erről is tájékoztattak minket. Pedig emiatt akár a bevételüktől is eleshetnek. A motelünkben tehát egy olyan dugulással néztünk szembe, amit házi praktikákkal csak még rosszabbá tennénk. Egy szakemberre volt szükségünk és úgy döntöttünk, hogy a Víz-, gáz-, fűtésszerelő 24 oldaláról fogunk hívni egyet.

Kiválasztottuk a mi problémánknak megfelelő szakembert és felhívtuk a kiírt számot. Az ügyintéző nagyon kedves volt, elmagyaráztuk neki, hogy mi a baj. Mondtuk neki, hogy a duguláselhárítás azonnal kell nekünk, mert vendégek várnak ránk. Megkérdezte, hogy merre található ez a motel és ekkor lefagytunk. Nagyon reméltük, hogy nem csak Budapestre jönnek ki. Mikor kifejeztük aggodalmunkat, a néni csak megnyugtatóan annyit mondott, hogy egész Pest megye területén elérhető a szolgáltatásuk.

Megvolt a cím, elköszöntünk a kedves ügyintézőtől és izgatottan vártuk a szerelőt. Aggódtunk azért, hogy biztosan komolyan gondolták-e az „egy órán belüli kiszállás” feliratot. Nem kellett volna félnünk. Pontosan egy óra alatt kiérkezett a szerelő, mi pedig megmutattuk neki, hogy mi a probléma.

Ő nyugodtan mérlegelte a helyzetet, majd nekilátott szorgosan a munkának. Jó volt nézni, ahogy dolgozik. Inspirálódtunk mi is kicsit azzal kapcsolatban, hogy miként kéne végeznünk a szálló igazgatását. Körülbelül egy óra alatt készen is volt, a motelben pedig elkezdett újra folyni a víz.

Fellélegeztünk mindannyian. Kifizettük a szerelőt és megköszöntük neki a segítségét. Mondta nekünk, hogy ha bármi más gondunk van, csak szóljunk neki. Jó volt tudni, hogy van egy hely, ahol a duguláselhárítás azonnal véghezvihető. Mindenkinek ajánlani tudom. Tisztában vagyok vele, hogy sokatok szenved hasonló problémáktól. Ne próbáljátok házi praktikákkal megjavítani, ha látjátok, hogy mennyire komoly a helyzet. A Víz-, gáz-, fűtésszerelő 24-nél professzionális segítséget kaphattok a lehető legrövidebb idő alatt.