Tibeti hangtálak a nem is tibeti szálláson

Nyáron történt velem az eset, amióta a tibeti hangtálak szerelmese vagyok. Sorsfordító volt ez a nyaralás. Belföldön ugrottunk csak el egyet wellnesselni, de akkor már úgy voltunk vele, hogy megadjuk a módját és egy olyan szállodást választunk, ahol a aztán tényleg minden van. A szolgáltatásokból nem győztünk válogatni, de egy dologban egyetértettünk: jógázni és meditálni el kell mennünk.

Így is történt, a második napon elmentünk a jógaórára, ami egy hosszú meditációval zárult. Ott találkoztunk először a tibeti hangtálak fogalmával – és fizikai valójával is persze -, de egyből magával ragadott az egész. Olyan békét és nyugalmat, mint amit az ottanni meditáció adott még soha, sehol korábban nem tapasztaltam. Kicsit beszélgettünk utána az oktatóval, aki elárulta, hogy egy olyan oldalról rendelte meg még anno, ahol csak olyan eredeti, nepáli cikkeket árulnak, amiket még kinn meg is áldott egy magasrangú rinpoche.

Nem kellett nekünk több, mi megnéztük ezt az oldalt – a nepalitermekek.com-ot – és kiválasztottuk, hogy nekünk melyik tibeti hangtál tetszene a legjobban. Többféle méret, szín, díszítés érhető el belőle. Vannak egyszerűbb motívumok tartalmazók és vannak olyanok is, amin például egy egész Buddha motívum van. Alapvetően kézzel készített termékeket árulnak ezen az oldalon, de van egy-két géppel készített darab is. Ez utóbbinak is szép a hangja, de a rezonancia igazi eszenciáját a kézzel készített termékek kézi elkészítési módja adja.

A weboldalon a 7 fémes jelző arra utal, hogy alapvetően hétféle fémből készítik el ezeket, amelyek az arany, az ezüst, a réz, a vas, az ón, az ólóm és a higany. Mindegyiknek megvan a maga asztrális kapcsolódása is, ami még külön hozzájárul a hangtálak gyógyító erejéhez.

Hogyha szeretnétek igazán elmélyülni magatokban és elengedni mindent, ami kicsinyes és földi, akkor ebben a tibeti hangtálak óriási segítségetekre lehetnek. Én azóta is hálás vagyok ezért a nyaralásért, hogy szembetalálkozhattam ezzel a csodás eszközzel.